Gluteenivaba kohvi-võikreemiga mandlibeseekook.
Koostisosad: beseepõhi [MUNAVALGEMASS (MUNAVALGE, vesi, säilitusaine: E202, happesuse regulaator: E270, E330; stabilisaator: E415), suhkur, martsipan (suhkur, MAAPÄHKEL, glükoosisiirup, LÕSSIPULBER, vesi, piiritus, lõhna- ja maitseaine, stabilisaator: invertaas), MUNAVALGEPULBER], VÕI, tuhksuhkur, kreemimargariin [palmi-, kookosrasv, vesi, rapsiõli, emulgaator: E471, letsitiin (päevalille); sool, lõhna- ja maitseaine, happesuse regulaator: sidrunhape, toiduvärv: beeta-karoteen], vesi, MANDLILAAST, LÕSSIPULBER, martsipan (suhkur, MAAPÄHKEL, glükoosisiirup, LÕSSIPULBER, vesi, piiritus, lõhnaja maitseaine, stabilisaator: invertaas), roosuhkrumelass, suhkrusiirup, lahustuv kohv. Võib sisaldada vähesel määral GLUTEENI, SOJA, SEESAMISEEMNEID, JA TEISI PÄHKLEID.
Soome presidendiproua kook, mis on valmistatud mandlibeseest ja kohvikreemist.
Soome kolmanda presidendi Pehr Evind Svinhufvudi proua Ellen armastas korraldada Helisingis presidendilossis vastuvõtte, kus pakkus nooblitele prouadale delikatesse. Helle kook oli kõige menukam ja armastatum maiustus 30-ndatel ja on tänapäeval üks soomlaste lemmikkooke.
Toiteväärtus 100g kohta keskmiselt
Energiasisaldus
Rasvad
Küllastunud rasvhapped
Süsivesikud
Suhkrud
Valgud
Sool
Hoiustamise teave
Realiseerimisaeg päevades
Säilitamistemperatuur
Hiljutised arvustused (1)
Imehea kook!!
Hea kook, kes teab, see ostab ikka ja jälle. Siiski, olgem ausad, väljaspool Tallinna ei ole õnnestunud seda suurepärast kooki juba kahe aasta jooksul saada. Elan väikelinnas ning Tartus tuleb Pagaripoiste kaubapäeva passida ning Võrus nagu selgus, tuleb ekstra tellida.
by Ruth Tolmusk 22.10.2022